top of page

Goede klanten worden goede vrienden

<
TERUG

28 oktober 2022

Soms heb je een leuk verhaal over wat je meegemaakt hebt met klanten, en waar je allemaal terecht komt. Zo hebben wij een leuk verhaal over Don Saggio en zijn familie. Don belde ons begin oktober vanuit Frankrijk of we de schitterende Ferrari 812 Superfast nog in voorraad hadden, en jazeker: dat hadden we! Don sprak voornamelijk Frans en zo nu en dan een engels woordje. Helaas is mijn Frans nooit echt 100% geweest, maar gelukkig begrepen wij elkaar en kwamen we tot de conclusie dat Don deze Ferrari op de dam moest hebben!

Helaas had hij geen tijd om naar Nederland te komen en vroeg of hij mocht videobellen met ons,. ‘Tuurlijk Don, geen probleem. Ik nam de oproep op en zag dat de hele familie achter de telefoon zat, altijd gezellig! Na de auto volledig te hebben bekeken was de voltallige familie tevreden. Wel hadden ze nog één vraag... of ik de auto op de dam wilde komen zetten in Frankrijk!

Ik stiekem snel gecheckt of het geen 1000 kilometer rijden was, maar gelukkig was het een nette 350 km. Dus prima, geen probleem, gaan we regelen!

Eind oktober was het zo ver. De Ferrari in de kar, broodtrommel op zak en de tank vol naar Frankrijk! We hadden net een nieuwe Dodge Ram gekocht en de Brian James kar was ook recent geleverd, dus een schitterende combinatie om te zien. Als een trotse chauffeur met een dikke lading reed ik over de snelweg. Een half uur voor de bestemming hoorde ik iets onder de Dodge rammelen. Even gestopt en gekeken maar niks te zien… gelukkig!

Aangekomen bij Don thuis stond de hele familie met een big smile op de dam in afwachting van de komst van het steigerende paard. Uitstappen, handjes geven, iedereen blij! Snel naar binnen voor een bakje koffie want het regende ontzettend hard, helaas. Bakje koffie op, koekje op, klaar om te lossen zou je zeggen… maaar toen ik naar de auto liep zag ik dat de complete uitlaat in het midden naar beneden was geklapt en op het differentieel leunde! Shit, en nu? Eerst de auto maar eens lossen en dan kijken we verder. Onder de Dodge gekropen, zag ik het al: het klemstuk was er afgescheurd. Op zich geen grote reparatie, we hebben slechts een brug nodig. Alleen past een Dodge helaas niet op elke brug. Don stond er naast te kijken en zei “Mattheus (Matthijs in het frans), no panic, no panic, I help.”

Zo te zien had Don geen paniek en zou het vast goed komen. Eerst de auto in de garage gezet, daarna maar weer naar binnen om te zien of ze mij konden helpen. Mijn trui was vies geworden door het liggen op de natte straat. Dat vond de vrouw van Don niet kunnen, dus 5 minuten later zat ik in mijn hemd op de stoel terwijl zij mijn trui aan het wassen was. Wat een gastvrijheid en hulp. Hij zat ondertussen wat vrienden te bellen en een uur later kon ik bij de Scania dealer in het dorp terecht. Wat een top service! Samen met Don heel rustig naar de dealer gereden en 10 minuten later was alles klaar om naar huis te gaan. Toen kwam de vrouw van Don de hoek om gereden met mijn trui plus nog wat verse broodjes. Wat een lieve mensen!

Na meermaals merci te hebben gezegd en handen geschud te hebben ging ik weer richting huis.
In de auto zat ik nog te denken wat een leuke familie die Don heeft. Nog steeds spreek ik hem regelmatig en binnenkort komt hij langs in Nederland! Goede klanten worden goede vrienden, wat een top baan hebben wij toch.

Don en familie, merci!

<
TERUG

bottom of page